Energielabel voor Bedrijfspanden

Energielabel utiliteitsbouw verplicht

Bij verkoop, verhuur of oplevering van utiliteitsgebouwen is sinds 1 januari 2008 een geldig energielabel verplicht. De energielabelverplichting geldt onder andere voor kantoorgebouwen, scholen, winkels, bibliotheken, ziekenhuizen, horecagelegenheden, sporthallen, supermarkten, etc. Bij ons kunt u een energielabel voor uw bedrijfspand aanvragen. Sinds 1 januari 2021 wordt het energielabel utiliteitsgebouwen bepaald op basis van de NTA 8800. Het energielabel is na registratiedatum maximaal 10 jaar geldig. Let dus op de verloopdatum van uw energielabel.


Maximale boete en handhaving

Bij het ontbreken van een geldig label tijdens een transactiemoment riskeert de eigenaar van het utiliteitsgebouw een bestuurlijke boete die kan oplopen tot € 20.250.


Energielabel C kantoren

Per 1 januari 2023 moet elk kantoorgebouw minimaal energielabel C hebben. Voldoet het kantoorgebouw tegen die tijd niet aan de eisen, dan mag u het per 1 januari 2023 niet meer als kantoor gebruiken. Zie kantoor verplicht label C in 2023 voor meer informatie.


Tarieven

Energielabel Utiliteit (bestaande bouw)

Tot 100 m2             € 350,-

100 - 250 m2          € 450,-

250 - 500 m2          € 650,-

500 - 1000 m2        € 850,-

1000 - 1500 m2      € 1100,-

Vanaf 1500 m2     op aanvraag

* Alle prijzen zijn exclusief BTW & inclusief afmeldkosten

* exclusief reiskosten > 20km vanaf Arnhem


Energielabel Utiliteit (nieuwbouw)

Prijs op aanvraag


Stappenplan / werkwijze

Stap 1

U geeft uw gegevens door per e-mail (info@groenevoet.nl), de offerteknop op de website of neemt contact met ons op via 026 2060022.

Stap 2

Er wordt kontakt met u opgenomen en er wordt een datum en tijdstip afgesproken voor de opname van uw woning op locatie.

Stap 3

Wij ontvangen (voorzover aanwezig) graag vooraf de gemaatvoerde plattegronden en gevelaanzichten inclusief de beschikbare installatiegegevens (tekeningen en documentatie). Indien beschikbaar ook de specificaties m.b.t. isolatie van de gevels, vloeren en dak en de specificaties van het aanwezige glas in de kozijnen (enkel glas, dubbel glas)

Stap 4

Bezoek op de locatie om de opname van het pand uit te voeren en eventueel het beantwoorden van vragen.

Stap 5

Aan de hand van de opname op de locatie, de verstrekte gegevens en de verkregen informatie van het locatiebezoek, zal het energielabel worden opgesteld aan de hand van de uitwerking van de opname, tekeningen en foto’s.

Stap 6

Het resultaat hiervan (opgestelde energielabel) wordt afgemeld bij de certificerende instantie en zal, na aanmelding hiervan, aan u worden verstrekt.

Heeft u nog vragen / opmerkingen naar aanleiding van ons stappenplan? Neem dan gerust contact met ons op!